Amarone Classico Black Label fra Cantine Lenotti
Druerne er høstet på parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. Sammensætningen varierer fra årgang til årgang. Et udvalg af de bedste klaser bliver høstet i september-oktober og lægges til tørre efter appassimento-teknikken i små kasser indtil slutningen af januar i store, ventilerede rum. Efter en lang gæring presses druerne og vinen hældes på store fade (botti), hvor den modner i min. 3 år. Farven har en let tagstensrød farve og en meget æterisk og eksotisk duft. Smagen er "varm" og velouragtig med en charmerende friskhed og en forbløffende elegance til sidst, som flot fremhæver fadkarakteren. Server den til f.eks. lam, okse og råvildt. Må gerne hældes på karaffel inden servering
- Producent: Cantine Lenotti
- Land: Italien
- Region: Veneto
- Druer: 70% Corvina, 5% Oseleta og 25% Rondinella
- Alc: 15,0 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2015
Cantine Lenotti producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.