Chianti Biskero fra Salcheto er sammensat af områdets tre klassiske druer Sangiovese (85%), Canaiolo Nero og Mammolo, samt en smule Merlot, dyrket efter økologiske og biodynamiske principper i vinmarkerne Poggio Piglia (9 ha.) nær Chiusi og Abbadia (8 ha.) i Torrita di Siena. Mens gæringen foregår på ståltanke, foregår modningen (4 mdr.) for 70% af vinen i ståltanke og resten på amerikanske fade af 300 l. Efter aftapningen modnes vinen yderligere 3 måneder i kælderen inden de frigives. Vinen har en flot rød, brillant farve. I duften er vinen umiddelbar og frugtrig med toner af hindbær og kirsebær. I smagen kommer friskheden og sprødheden meget frem igen med flotte rødlige toner og vinen byder samtidig på en god struktur og kødfuldhed. I eftersmagen har vinen en let krydret smag, som er klassisk for Chianti. En flot og harmonisk vin, som sagtens kan drikkes ung.
Kan serveres til lidt kraftige retter som lam, oksekød, men vil også egne sig perfekt til stegt fjerkræ, kalvekød, pastaretter eller simpelthen for sig selv. Dens frugt og finesse tillader det. Serveringstemperatur: 18-20°C.
- Producent: Salcheto
- Land: Italien
- Region: Toscana
- Druer: 5% Canaiolo, 5% Mammolo, 5% Merlot, 85% Sangiovese
- Lagring: 4 mdr. 70% på ståltanke og resten på amerikanske fade (300
- Alc: 13,0 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2021
Salcheto hører med sine 74 ha. vinmarker til blandt de mindre vingårde i Montepulciano, men er ikke desto mindre et af de vinhuse, som virkelig har markeret sig de senere år. Vingården blev grundlagt i 1991, og fra starten anlagde man et meget ambitiøst mål: Genplantning af Sangiovese-stiklinger af egen produktion ('Sélection massale'), lavt udbytte, økologisk dyrkning.