Amarone Classico 2016 fra Cantine Lenotti
Amarone Classico fra Lenotti er lavet på områdets klassiske druer Corvina (70%), Rondinella (25%) og Oselata høstet på firmaets parceller i Classico-området nær landsbyen S. Ambrogio di Valpolicella. Vinen produceres kun i de bedste årgange og druerne tørrer i flade kasser til januar-februar. Efter en lang gæring modner vinen i 3-5 år på store træfade af eg fra diverse, selekterede oprindelser. Vinen aftappes efter en meget let filtrering. Vinen har en let tagstensrød farve og en meget æterisk og eksotisk duft. Smagen er kompleks, "varm" og velouragtig med en charmerende friskhed og tørhed til sidst, som sammen med en diskret trækarakter, giver god harmoni. Prøv den til okse- og kalvesteg, til vildtretter eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.
Kåret som Italiens 3. bedste vin årgang 2016 af den italienske vinjournalist Luca Maroni
- Producent: Cantine Lenotti
- Land: Italien
- Region: Veneto
- Druer: 70% Corvina, 5% Oseleta og 25% Rondinella
- Lagring: 4 år på store træfade
- Restsukker: 8,59 g/l
- Alc: 15,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2016
Cantine Lenotti producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.