Dialog ØKO fra Johanneshof Reinisch
Hvidvinen 'Dialog' er sammensat af lige dele økologiskdyrkede Chardonnay og Sauvignon Blanc druer. Det er druens klassiske 'smørrede' nuancer, der prioriteres i Chardonnay, som derfor bliver gæret på træfade, mens Sauvignon Blanc bliver gæret på ståltanke for at tilføre en god modvægt af sprødhed og bid. Efter sammenstikningen modnes vinen i 4 måneder på sit 'lie' (bundfald) i ståltanke. Dialog' er en tør hvidvin, som samler Chardonnays struktur, fedme og kompleksitet med Sauvignon Blancs aromatiske og en smule eksotiske nuancer af stikkelsbær, grape og grønne æble. En meget umiddelbar, liflig og appetitvækkende hvidvin, hvor tørhed og velour smelter flot sammen. Serveres til salater, skaldyr eller fisk, til kyllingeretter - gerne asiatiskinspirerede.
- Producent: Johanneshof Reinisch
- Land: Østrig
- Region: Thermenregion
- Druer: 40 % Chardonnay, 60 % Sauvignon Blanc
- Alc: 12,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2022
- Sødme: Tør
Om Johannes Reinisch
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Vingården ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes hovedsageligt lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år.
Siden 2014 er Johanneshof Reinisch officielt certificeret som økologisk vinproducent. Producenten placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.