Sauvignon Blanc Øko fra Misty Coves
Organic Sauvignon Blanc laves af økologiske druer (BioGro New Zealand) fra Misty Coves tre topvinmarker i Wairau og Waihopai Valley. Her består undergrunden hovedsageligt af småsten, ler og sand, som giver vine med en særlig elegant og mineralsk karakter, som man netop gerne vil finde i en Sauvignon Blanc fra Marlborough.
Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, mens det stadig er køligt, og transporteres til kælderen i små kasser for at forhindre evt. oxydering. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten, og mosten bliver gæret på temperaturregulerede ståltanke. For at bevare friskheden og druens aromatiske karakter er vinen kun lagret på ståltanke.
Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønt skær. Duften er frisk, sprød og meget aromatisk, med klassiske nuancer af græs, stikkelsbær og lime samt en lækker mineralitet til sidst. Smagen er ligeledes meget aromatisk, med nogle af de samme nuancer som i duften, men også komplekse, røgede toner af flintsten og kølig skiffer. Den slutter med god elegance og intensitet, men også med en let, eksotisk stil.
Server den til fisk, skaldyr, pasta, fjerkræ eller kalv. Prøv den også som aperitif eller til asparges.
- Producent: Misty Coves
- Land: New Zealand
- Region: Marlborough
- Druer: 100 % Sauvignon Blanc
- Alc: 13,0 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2022
- Sødme: Halvtør
Misty Cove Wines ligger i Warau Valley i Marlborough, mere præcist i Misty Cove (også kendt som Marlborough Sounds), som er et af de mest populære naturområder i New Zealand for vandring, lystfiskeri, svømning og lystsejlads. De mange solskinstimer og de kølige aftener og nætter giver en lang og langsom modning for druerne, hvilket resulterer i aromatiske, frugtrige og delikate vine især for Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Men også druer som Chardonnay, Pinot Gris, Riesling og Grüner Veltliner giver gode resultater på gården.