Champagne Oeil de Perdrix fra Jean Vesselle
“Oeil de Perdrix” har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet “agerhøneøje” – nærmest grå-rosé.
Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!
Før i tiden opstod den ”grå-rosé” farve man kalder ” Oeil de Perdrix” i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at “rette” på, ved at behandle mosten – og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter.
- Producent: Jean Vesselle
- Land: Frankrig
- Region: Champagne
- Druer: 100% Pinot Noir
- Alc: 12,0 %
- Volumen: 75 cl
- Restsukker: 10-11 g/l
Anmeldelser:
- Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
- Vinous Antonio Galloni 93/100
- Wine & Spirits 95/100
- Guide Gilbert & Gaillard 92/100
Om Jean Vesselle:
Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man stadig gør i dag. I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden.
Siden Jean Vesselles død i midten af 1990’erne har datteren, Delphine Vesselle og hendes mand David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig ‘value for money’. Firmaets nuværende 15 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.