Calvados Fine fra huset Lelouvier
Négociant-huset Calvados Lelouvier blev grundlagt af Alain Lelouvier i 1933 i landsbyen Briouze, i det sydlige Normandiet. I 1970’erne overtog sønnen, Christian Lelouvier, familiefirmaet og løftede det op blandt de mest respekterede producenter af kvalitets-Calvados og Cider. Parallelt med egen destillering fortsatte Christian Lelouvier med at indkøbe Calvados fra de små producenter, familien havde fulgt i mange år, lave de rette blends og modne dem i husets enestående kældre. Calvados Lelouvier fik hurtigt topplaceringer på spirituskort hos alverdens stjernerestauranter og de bedste specialbutikker – en placering, som firmaet stadig opretholder i dag. Da firmaets seneste ejer for nyligt gik bort, uden mulige aftager i familien, var det naturligt for kollegaen og samarbejdspartneren gennem mange år, Calvadoshuset Christian Drouin, at købe firmaet og drive det videre i samme ånd. Guillaume Drouin, som i dag står ved roret i begge firmaer, fremhæver, at man i mange år har haft samme filosofi og samme søgen efter kvalitet hos både Drouin og Lelouvier. Ofte købte man frugter hos de samme dyrkere, så i fremtiden vil man få mulighed for at målrette indsatsen i produktionen. Modsat Christian Drouin produkterne, så er Lelouviers Calvados destillerede på et enkelt-destilleringssystem, magen til dem, man bruger i Armagnac. Derfor smager Calvados’en fra Lelouvier meget forskelligt fra dem fra Christian Drouin, som destilleres to gange.
- Producent: Lelouvier
- Land: Frankrig
- Region: Normandiet, Calvados
- Lagring: 2 til 4 år på træfade
- Alc: 40 %
- Volumen: 70 cl
Det franske nordvestlige område Normandiet minder i grunden en hel del om Danmark, både klima- og landskabsmæssigt. Distriktet producerer ingen vin men derimod nogle af Frankrigs mest berømte oste (Camembert, Livarot, Pont-l’Evêque) og frugter af høj kvalitet. I Normandiet finder man stadig nogle af Frankrigs ældste æblesorter, som bl.a. anvendes til fremstilling af Cidre, Pommeau og Calvados. æblerne anvendes også klassisk i områdets gastronomi. Især distriktet Pays d’Auge nær havnebyen Honfleur er kendt for siden 1500-tallet at producere fremragende Cidre lavet på områdets traditionelle æblesorter.