Grauer Burgunder Trocken fra Weingut Geils
Vinen er lavet på 100% Grauer Burgunder-druer (Pinot Gris) fra forskellige parceller på ejendommen, med en undergrund af kalkmergel og løss. Nogle vinstokke er ganske unge, mens andre er over 30 år gamle, og denne diversitet giver en god harmoni mellem styrke og friskhed i vinen.
Efter en klassisk gæring og en naturlig bundfældning på ståltanke, bliver vinen modnet i 6 måneder på en kombination af ståltanke (90%) og store, ældre, neutrale træfade samt små barriques. Ståltankene bevarer friskheden og druesortens klassiske nuancer, mens træet tilfører vinen kompleksitet og mere fedme og struktur. Vinen på barriques kan godt udvikle sig forskelligt efter hvert fad, men de tilfører kun mere karakter til det færdige blend. Vinen aftappes efter en let filtrering og gemmes køligt i endnu et par måneder inden frigivelse.
Vinen er en ægte “pleaser”. Den samler både Grauer Burgunders klassiske, eksotiske toner i både duft og smag samt områdets og ikke mindst vinhusets delikate, frugtrige og mineralske stil. Vinen besidder en skøn umiddelbarhed og charme, og har samtidigt en flot struktur og fylde. Matcher fx det asiatiske køkken.
- Producent: Weingut Geil
- Land: Tyskland
- Region: Rheinhessen
- Druer: 100% Grauer Burgunder/Pinot Gris
- Lagring: 6 mdr. på 90% ståltanke og 10% træfade.
- Alc: 12,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2023
- Sødme: Halvtør - tør
Indeholder sulfitter
Om Weingut Geil
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området - ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder.
"Vinen laves primært i vinmarken" er familiens motto. Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir'et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten.
Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering... Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland