Riesling Trocken fra Weingut Geils
Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra to parceller i hver sin vinmark. Den første ligger i vinmarken Frauenberg, hvor man finder en undergrund at kalkmergel og lag af ren kalk, med stor koncentration af skaldyrs-forsteninger. Den anden ligger i vinmarken Dalsheimer Saulochs, med en undergrund af kalkholdig løss. Selv om der på begge vinmarker findes små vandkilder, er jorden ret tør ved overfladen, med god dræning, og de i gennemsnit ca. 25 år gamle vinstokke laver lange rødder til vandreserverne i dybden. Dette sikrer god koncentration og mineralitet i vinene, og desuden en stabil produktion.
Efter en kort skindmaceration på ståltanke, bliver druerne skånsomt presset. Mosten gæres ganske langsomt på ståltanke, helt til midten af december. Derefter bliver vinen modnet med sit bundfald (“sur lie”) til begyndelsen af februar. Efter en naturlig bundfældning og en let filtrering, aftappes vinen ultimo februar.
Det store indhold af kalk i undergrunden og en vinifikation udelukkende på ståltanke giver en meget ren, frisk og aromatisk Riesling, med lækre nuancer af citrusfrugter (bl.a. grape), hvide ferskner, abrikoser og kølige krydderurter. Den har en god sprødhed og struktur hele vejen igennem. Især de lækre frugttoner charmerer. Nyd den med eller uden mad!
- Producent: Weingut Geil
- Land: Tyskland
- Region: Rheinhessen
- Druer: 100% Riesling
- Lagring: 6 mdr. på ståltanke.
- Alc: 12,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2023
- Sødme: Tør
Indeholder sulfitter
Om Weingut Geil
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området - ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder.
"Vinen laves primært i vinmarken" er familiens motto. Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir'et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten.
Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering... Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland