Verdejo Cuvée fra Valdercuevas i Rueda
Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejo-druerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket giver en stabil modning og gode vandreserver i dybden. Vinene fra disse marker har altid en god finesse og mineralitet.
Druerne gennemgår en skindmaceration i 12 timer, inden man presser dem. Mosten flyttes derefter til franske træfade af 500 og 1.200 l., hvor den langsomt gærer med druernes egne gærceller. Derefter modnes vinen ”sur lie” i de selvsamme fade i 3 måneder med løbende omrøring. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en stabilisering på store ståltanke, og gemmes yderligere på flaske i min. 2 måneder, inden den forlader kælderen. Produktion er begrænset til 3.000-7.000 fl.
Farven er strågul med et grønligt skær. Duften er både elegant og kompleks, med aromatiske nuancer af modne frugter, samt diskrete røgede og krydrede toner. I smagen har vinen god fedme, struktur og velour, som matcher de tørre, sprøde og mineralske toner godt. Her er det dybde, kompleksitet og klasse som vinder. Server den til østers, skaldyr og fisk, pastaretter og risottoer samt lyst kød.
- Producent: Valdecuevas Rueda
- Land: Spanien
- Region: Rueda
- Druer: 100% Verdejo
- Lagring: 3 mdr på europæisk eg og 3 mdr på stål
- Volumen: 75 cl
- Restsukker: 3,3 g/l
- Alc: 13,5%
- Syre: 5,43 g/l
- Årgang: 2022
- Sødme: Tør
Indeholder sulfitter
Vinhuset Grupo Valdecuevas har hovedsæde i Valladolid, og har fire forskellige ejendomme i Rueda og La Seca-kommunerne, hvor den ene ejendom i Medina de Rioseco producerer olivenolie. Alle vinmarker ligger i en højde af 700-800 m.o.h., og består mest af aflejret sand, ler og sten, hvilket er klassisk i dalen langs floden Duero. I den øverste del af skråningerne hvor vinmarkerne ligger, oplever man kolde vintre og varme og tørre somre samt store forskelle i temperaturen mellem dag og nat. Det giver en langsom modning af druerne, hvilket er med til at gøre Rueda-hvidvinene meget aromatiske og delikate – noget som netop Valdecuevas har stort fokus på.