Spumante Rosé Dolce Anna fra Le Contesse
En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 65 g./l.), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har ”Anna” også en god lethed og friskhed. Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler. Farven er pink, og i duften finder man nuancer af hvide blomster, abrikoser, ferskner og mango, men også karakter af vilde roser, ribs og kirsebær fra Pinot Noir. Smagen slutter med aromatiske og ret intense, friske toner samt en dejlig frugtsødme.
Spumante Rosé Dolce ”Anna” laves hovedsageligt på druerne Moscato (50%), Glera (30%) og Pinot Nero (20%) fra Le Contesses vinmarker i Veneto og Friuli Venezia Giulia. Efter en skånsom presning af druerne gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af Pinot Noir mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltank. Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede Pinot Noir-most blandet (og hermed opstår pink farven) og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.
Serveres som aperitif, til asiatiske retter, til desserter som fx frugttærter, frugtsalat eller jordbær og til is.
- Producent: Le Contesse
- Land: Italien
- Region: Veneto
- Druer: Moscato (50%), Glera (30%) og Pinot Nero (20%)
- Restsukker: Ca. 65 g/l
- Type: Sød
- Alc.: 9,5 %
- Volumen: 75 cl
Indeholder sulfitter
Om Le Contesse: Grundlagt i 1976 af de aktuelle ejere, ægteparret Loris og Luigina Bonotto. Men traditionen for vindyrkning i familien kan føres helt tilbage til 1600-tallet. Idag fremstår Le Contesse som en moderne vingård og som en af de vigtigste aktører i Veneto for mousserende vine. Navnet “Le Contesse” stammer fra grevinde Maria Tiepolo, der tidligere ejede nogle af de marker, som familien Bonotto overtog. I dag ligger ejendommen i Tezze di Vazzola, sydøst for Conegliano (Valdobbiadene), med 155 ha. vinmarker fordelt på 8 kommuner: San Polo di Piave, Mareno di Piave, Santa Lucia di Piave, Vazzola, San Pietro di Feletto, Vittorio Veneto, San Vendemmiano og Roveredo in Piano. Loris Bonotto er uddannet ønolog fra universitetet i Conegliano. Omkring sig har han et dygtigt team af vindyrkere og vinmagere, og han har således fuld kontrol over dyrkning og produktion af bl.a. DOC Prosecco og DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore, på såvel Methode Charmat som Méthode Traditionnelle. Vinmarkernes store, geografiske diversitet giver mulighed for at producere vine med stor kompleksitet og i forskellige stilarter, lige fra sødmefulde Dolce Spumante, halvtørre Extra Dry og til tørre Brut.