Cabernet Sauvignon & Shiraz fra Simonsig Estate
Brugen af Cabernet og Shiraz sammen har længe vist sin berettigelse (f.eks. i Australien) og giver i denne udgave fra Sydafrika en både myndig men også delikat vin. I smagen starter den først blidt, men afslører hurtigt sine muskler og ender med en lang, krydret og fyldig eftersmag med toner af modne mørke bær, chokolade og vanille. Eksotiske toner fra Shiraz (34%) blander sig med Cabernet Sauvignons (66%) lidt mere tørre nuancer. Det er en vin, som vil egne sig fint til grillet kylling, lam eller svinekød på spyd, eller retter med middelhavs præg.
- Producent: Simonsig Estate
- Land: Sydafrika
- Druer: 66 % Cabernet Sauvignon, 34 % Shiraz
- Lagring: 12 mdr.
- Alc: 13,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2018
Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed.