Zinfandel Big Break Vineyards fra Cline Cellars i Lodi California
Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars’ kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel modner først. Kombinationen af meget sandholdig og veldrænet jordbund (hvor man ikke praktiserer kunstvanding), dygtige dyrkningsmetoder og Oakleys særprægede klimatiske forhold, med kølige vinde fra San Joaquin og Sacramento floderne, giver perfekte forhold for denne mark.
I kælderen bliver druerne skånsomt mast for at tillade så mange hele bær som muligt i mosten, noget som tilfører vinen større frugtkarakter. Gæringen foregår på ståltanke og modningen derefter på en blanding af nye (35-40%) og brugte franske barriques i 14 måneder.
Vinen byder på komplekse nuancer af eukalyptus, mynte og eksotiske krydderier i duften. I smagen finder man toner af friskplukkede vilde bær, mørk chokolade, vanille og egetræ. Vinen byder også på friske toner af syltede frugter, som man hos Cline ofte betegner som Oakleys klassiske ”terroir” og som allerede kommer frem under plukningen af druerne under den varme sol.
- Producent: Cline Cellars
- Land: USA
- Region: Contra Costa County, Californien
- Druer: 100 % Zinfandel
- Lagring: 14 mdr. på franske barriques (ca. 40% nye)
- Alc: 15,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2018
- Vegansk: Ja
Om Cline:
Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder ”den amerikanske Rhônestil”. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.
Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter. Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af ”The Green String Way” (Green String Farm).