Missetti Appassimento Vino Rosso IGP
I appassimento-teknikken tørrer man delvis druerne i nogle uger i specielt indrettede tørrerum umiddelbar efter plukningen. Derefter bliver druerne skånsom mast og gæret, og til sidst presset. Resultatet bliver en meget fyldig, kompleks og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en ‘fed’ velouragtig stil, som minder meget om Amarone. Missetti er sammensat af et udvalgt røde italienske druer fra forskellige oprindelsesområder og er lavet efter ‘appassimento-teknikken i Veneto. Farven er mørk, rubinrød og duften afslører lækre frugttoner af mørke kirsebær, brombær samt krydrede toner af sort peber. I smagen fornemmer man en god sødme og velour, igen med toner af mørke bær og blommer, men også et godt bid til sidst. En god tannin giver vinen god harmoni. Det er en vin man vil kunne bruge til grillet kød, lam, okse, vildt – især med skovbær.
- Producent: Geord Bestle
- Land: Italien
- Druer: Blend
- Alc: 14,5 %
- Volumen: 75 cl
- Årgang: 2017